Szemét égett Belvárdgyulán

2020-08-13 17:13:15

Tegnap délután Belvárdgyulán meggyulladt az ott tárolt szemét egy csaknem ezerötszáz négyzetméteres, palatetős, fémszerkezetű, oldalt farostlemezes épületben. A több mint háromezer-hatszáz köbméternyi szemetet (fa chips, papír, műanyag őrlemény stb.) ömlesztve tárolták a raktárban. Mire a pécsi hivatásos tűzoltók a helyszínre értek, az épület teljes terjedelmében égett, a tűz pedig átterjedt a szomszédos tarlóra is. A rajok elsődlegesen a tarlóra átterjedt tüzet fékezték meg három sugárral. A kárfelszámolás alatt a Baranya megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan figyelte a széljárást, mivel száz méteren belül lakóépületek voltak, illetve hangosbemondón tájékoztatta a lakosságot. Méréseik alapján lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség. A tüzet a hőterhelés miatt nem lehetett megközelíteni még munkagépekkel sem, viszont a tűzoltók minden oldalról körülhatárolták az érintett épületet. Éjszakára a pécsi egységek, valamint a palkonyai és a pécsi önkéntes tűzoltók a helyszínen maradtak, hogy kontroll alatt tartsák a tüzet.